3er Cicle ART I MÚSICA ALCOI ESCOLA CRESCENDO

Des de l'Escola de Música Crescendo continuen oferint-vos aquest cicle Art i Música, ja van per la 3a edició. En ell es van oferir diverses actuacions on van fusionar la música de diverses formacions de l'escola amb l'art de diferents disciplines i majoritàriament d'artistes o entitats alcoianes.
En aquesta edició he col·laborat amb aquesta escola amb la creació d'un collage dedicat a la nostra ciutat "ALCOI"
3er Ciclo ARTE Y MÚSICA ALCOY ESCUELA CRESCENDO

Desde la Escuela de Música Crescendo continúan ofreciéndoos este ciclo Arte y Música, ya van por la 3.ª edición. En él se ofrecieron varias actuaciones donde fusionaron la música de varias formaciones de la escuela con el arte de diferentes disciplinas y mayoritariamente de artistas o entidades alcoyanas.
En esta edición he colaborado con esta escuela con la creación de un collage dedicado a nuestra ciudad "ALCOI"

Raül Llopis ens il·lustra sobre l'art del Collage

Un collage és més que superposar imatges en un full. Partint d’aquesta simple idea, hem volgut que ens explicara més sobre aquesta tècnica un artista que la treballa a nivell superior i que ara forma part del Paris Collage Collective. Es tracta de Raül Llopis, qui ha fet d’aquesta expressió plàstica una forma d’entreteniment, relax i forma d’expressar-se.

En l’entrevista en vídeo ens ha mostrat els materials amb els quals treballa i la sana obsessió de guardar cartrons en diferents caixes per tal de tindre material amb els quals fer les seues creacions. Detalls de treball, anècdotes amb el seu gat o consells a aquelles persones que vulguen fer art similar, en aquesta entrevista.Raül Llopis nos ilustra sobre el arte del Collage
Un collage es más que superponer imágenes en una hoja. Partiendo de esta simple idea, hemos querido que nos explicara más sobre esta técnica un artista que la trabaja a nivel superior y que ahora forma parte de Paris Collage Collective. Se trata de Raül Llopis, quien ha hecho de esta expresión plástica una forma de entretenimiento, relax y forma de expresarse.

En la entrevista en video nos ha mostrado los materiales con los cuales trabaja y la sana obsesión de guardar cartones en diferentes cajas para tener material con los cuales hacer sus creaciones. Detalles de trabajo, anécdotas con su gato o consejos a aquellas personas que quieran hacer arte similar, en esta entrevista.

X ESPAI DE SENTIMENTS 2023 – 100 ANYS SENSE SOROLLA

2023 és l’Any Sorolla i per a les celebracions del centenari de la defunció del qual, probablement, és el seu pintor més il·lustre, El País Valencià concentra mostres de tota mena repartides pels seus museus i espais d’exposicions i com no podria ser d’una altra manera, el Col·lectiu d’Artistes Locals de Cocentaina, (CALC) s’uneix a aquesta llarga propostes que homenatgen l’il·lustre pintor Valencià.

Per això, enguany i durant la Fira de Tots Sants de Cocentaina, un nombrós grup d’Artistes de reconegut prestigi al costat dels artistes locals, volem oferir les nostres visions, interpretacions i revisions subjectives sobre la base de les premisses i preceptes que, amb l’ús del color i la llum, Sorolla va plantar les bases de la pintura costumista. Amb gran valor integrador de l’espectador en el quadre que l’embolica i atrapa, creant la atmosfera i la profunditat mitjançant la llum i el color del mediterrani.

Davant semblant artista ens rendim davant la seva comprensió social de l’ésser humà i la tècnica que utilitza i la vibració de la llum en l’espai pictòric, oferim els nostres plantejaments socials, premisses conceptuals i tècniques heretades de les representacions de Joaquín Sorolla, un gran mestre que va treballar en la nostra terra i que directament o indirectament els artistes contemporanis devem conceptes i maneres de treballar ja que el context de treball és important en el desenvolupament del treball artístic sent així que tenim un nexe en comú així com un deute, perquè Sorolla va descobrir amb la seva pintura molts preceptes que continuem utilitzant avui dia en la pintura contemporània.

El que proposem en aquesta exposició és rendir un homenatge en el centenari de Sorolla amb les nostres modestes aportacions, basades i fonamentades en la seua obra, vida i descobriments tècnics i conceptuals.


Una exposició multidisciplinària on conviuen escultura, gravat, fotografia, pintura, etc. Tot això amb un nexe comú, la terra on es produeix l’obra, la seua contextualització productiva i la creació sota el sol mediterrani.X ESPACIO DE SENTIMIENTOS 2023 – 100 AÑOS SIN SOROLLA
2023 es el Año Sorolla y para las celebraciones del centenario de la defunción del cual, probablemente, es su pintor más ilustre, El País Valenciano concentra muestras de todo tipo repartidas por sus museos y espacios de exposiciones y como no podría ser de otro modo, el Colectivo de Artistas Locales de Cocentaina, (CALCO) se une a esta larga propuestas que homenajean el ilustre pintor Valenciano.

Por eso, este año y durante la Feria de Todos Sants de Cocentaina, un numeroso grupo de Artistas de reconocido prestigio junto a los artistas locales, queremos ofrecer nuestras visiones, interpretaciones y revisiones subjetivas en base a las premisas y preceptos que, con el uso del color y la luz, Sorolla plantó las bases de la pintura costumbrista. Con gran valor integrador del espectador en el cuadro que lo envuelve y atrapa, creando la atmósfera y la profundidad mediante la luz y el color del mediterráneo.

Ante semblante artista nos rendimos ante su comprensión social del ser humano y la técnica que utiliza y la vibración de la luz en el espacio pictórico, ofrecemos nuestros planteamientos sociales, premisas conceptuales y técnicas heredadas de las representaciones de Joaquín Sorolla, un gran maestro que trabajó en nuestra tierra y que directamente o indirectamente los artistas contemporáneos debemos conceptos y maneras de trabajar puesto que el contexto de trabajo es importante en el desarrollo del trabajo artístico siente así que tenemos un nexo en común así como una deuda, porque Sorolla descubrió con su pintura muchos preceptos que continuamos utilizando hoy en día en la pintura contemporánea.

El que proponemos en esta exposición es rendir un homenaje en el centenario de Sorolla con nuestras modestas aportaciones, basadas y fundamentadas en su obra, vida y descubrimientos técnicos y conceptuales.

Una exposición multidisciplinaria donde conviven escultura, grabado, fotografía, pintura, etc. Todo esto con un nexo común, la tierra donde se produce la obra, su contextualización productiva y la creación bajo el sol mediterráneo.

Juan Carlos Perdomo condueix el programa radial des de la Ciutat del Riu 90.1 #FM IDEAL a Saint Lucia, l'Uruguai.
Entrevista a Raül Llopis Palmer des d'Alcoi, País València
Dilluns 17 de juliol de 2023
La Ràdio des d'endinsJuan Carlos Perdomo conduce el programa radial desde la Ciudad del Río 90.1 FM IDEAL en Santa Lucía, Uruguay.
Entrevista a Raül Llopis Palmer desde Alcoi, País Valencia
Lunes 17 de julio de 2023
La Radio desde adentro
TAULA DE DEBAT_ Desconstruint l'arxiu
Reflexions sobre l'exposició “Tot el sòlid s'esvaeix en l'aire” de l'artista Luisa Pastor.
Participants Pilar Tébar, directora de l'Institut de Cultura Juan Gil Albert / Comisaria i crítica d'art Raül Llopis, regidor de Cultura de l'Aj. d'Alcoi Luisa Pastor, artista visual.

El filòsof francés Jacques Derrida, en el seu llibre Malament d'arxiu, diu: “l'arxiu ha sigut sempre un aval i com tot aval, un aval d'avenir”. En aquest sentit, aquesta taula de debat planteja noves formes, poètiques i conceptuals, d'entendre eixe arxiu ‘per-vindre’, a partir d'un diàleg amb la pròpia artista, Luisa Pastor, amb la finalitat de reflexionar sobre l'exposició que ara mateix es pot veure en l'IVAM-Cada, Alcoi.MESA DE DEBATE_ Deconstruyendo el archivo
 Reflexiones acerca de la exposición “Todo lo sólido se desvanece en el aire” de la artista Luisa Pastor. Participantes Pilar Tébar, directora del Instituto de Cultura Juan Gil Albert / Comisaria y crítica de arte Raül Llopis, concejal de Cultura del Ayto. de Alcoi Luisa Pastor, artista visual.

El filósofo francés Jacques Derrida, en su libro Mal de archivo, dice: “el archivo ha sido siempre un aval y como todo aval, un aval de porvenir”. En este sentido, esta mesa de debate plantea nuevas formas, poéticas y conceptuales, de entender ese archivo ‘por-venir’, a partir de un diálogo con la propia artista, Luisa Pastor, con el fin de reflexionar acerca de la exposición que ahora mismo se puede ver en el IVAM-Cada, Alcoi.
Aquesta obra és un petit "Homenatge a Miguel Oriola". Aquest magnífic fotògraf nascut Alcoi, ens va deixar l'any 2020 i en l'any 2021 el seu poble natal li va fer un homenatge amb diverses accions i exposicions. Aquesta obra es un regal meu per al seu fill Ivan Oriola, a qui li va agradar la meua obra. He fet aquest xicotet vídeo de l'encolat de l'obra, com a resum del treball i amb la música del mestre José María Valls Satorres: "LA NIT A LA FINESTRA", amb un magnífic solo de Juan Luís GuitartEsta obra es un pequeño "Homenaje a Miguel Oriola".
Este magnífico fotógrafo nacido en Alcoy, nos dejó en 2020 y en el año 2021 su pueblo natal le hizo un homenaje con varias acciones y exposiciones.
Esta obra es un regalo mío para su hijo Ivan Oriola, a quien le gustó mi obra.
He hecho este pequeño video del encolado de la obra, como resumen del trabajo y con la música del maestro José María Valls Satorres: "LA NOCHE A LA VENTANA", con un magnífico solo de Juan Luís Guitart

La memòria geomètrica.

Sota el traçat curvilini del plànol 
l’artista conjumina noves sincronies,
anacronismes urbans del neoplasticisme
essència o arrel de les matèries.
Matisos i traços de la nostra terra
construïda en la deconstrucció fabril
d’un passat enyoradís i industrial.
La memòria és una xemeneia apaivagada
que evoca uns temps de canvi,
on els telers des de les làpides
ressonen xiuxiuejant la maquinària.
Ara les peonades són colors i formes
dels collages multiformes de provides
superposades i repetides, clares i mesurades,
cadascuna d’elles circumval·lant la Capital
rovell Cultural que perfilen cartrons i papers.Poema: Miquel Cruz         
Veu: Joan Xavier Gisbert                                        
Desembre 2021Exposició: "Orígens" Restaurant Orígens Alcoi